De vierde hoek

Sluitertijd, diafragma, ISO waarde… Deze belichtingsdriehoek geeft oneindig veel mogelijkheden en variaties. Dan heb ik het alleen over de theorie. De praktijk geeft er nog een extra dimensie bij.

Oisterwijkse Bossen en Vennen

Toen ik pas mijn nieuwe camera had, stond ik (figuurlijk) bij elke boom stil om te kijken hoe de verschillende variaties van de driehoek die ene boomstam belichtte door mijn lens. Uit verveling lieten mijn hondjes ondertussen hun geurtjes na tegen mijn model. Oefenen, spelen met de combinaties… net zolang totdat de driehoek verandert in een vierhoek. Deze vierde hoek maakt uiteindelijk de foto perfect. Een foto heeft niet voor niets 4 hoeken :). Welk ingrediënt heb je hier dan voor nodig, buiten je camera goed te leren beheersen? Juist! Jezelf. Jij bepaalt de symbolische kers op de taart. Houd je van pittig, van zoet, van zoutloos of juist van kruidig? Kortom, welke sfeer wil je laten zien op de foto? En waarom fotografeer je juist de boom en niet de roofvogel die erboven vliegt? Elke foto is uniek, omdat elke fotograaf uniek is. Wil je iemand leren kennen? Kijk dan maar eens naar de foto’s en je leest meer dan duizend woorden….

Welkom op mijn site!

2 gedachten over “De vierde hoek”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: