Het aftellen is begonnen

Over een paar maanden vertrekken we naar Zuid-Europa met onze camperbus. Deze keer wordt het een enkele reis.

Gisteren hebben we fietsen gekocht, we zijn voor e-bikes gegaan. De reiservaring van vorig jaar leert ons dat er best wat pittige heuvels zijn in Europa zonder rechtstreekse roltrap naar een supermarkt. Als we nu even snel boodschappen willen doen, hebben we de heerlijke luxe om de e van de bike in te schakelen. Ook ideaal als we de grens van het olijfbomenklimaat bereiken en de temperaturen gaan stijgen.

We hebben een lijst opgesteld die steeds langer wordt, onze leidraad tijdens de voorbereidingen. Het voelt elke keer goed als er weer een vinkje gezet kan worden โœ”

Bij een emigratie komt veel kijken, niet alleen praktisch gezien, maar ook emotioneel. Het ‘ontspullen’ is de rode draad van de to-do lijst. Elk materieel bezit(je) heeft wel iets van emotionele waarde voor mij. Aan de andere kant werkt het bevrijdend en ruimt het letterlijk en figuurlijk op.

Afgelopen weekend heb ik uitgebreid de tijd genomen om de foto’s te bekijken van onze reis van vorig jaar.

We hebben toen de geplande reis van 3 maanden moeten terugbrengen naar 8 weken i.v.m. Corona. Deze keer gaan we er definitief voor met het besef dat de epidemie met ons mee zal reizen en misschien zich zelfs zal gaan bemoeien met de route. Het weerhoudt ons niet meer, maar we gaan goed voorbereid vertrekken.

De huur is opgezegd, de verhuisdozen beginnen steeds meer te domineren in huis. De honden kijken ons aan met een blik van ‘Wat gaan we doen, mogen we mee?’.

Het begint te kriebelen.

De reis naar mezelf is begonnen.

Wordt vervolgd…

Auteur: Alice

๐ŸŒผ

6 gedachten over “Het aftellen is begonnen”

  1. Dat is geweldig nieuws en eerlijk gezegd benijdt ik jullie wel een beetje ๐Ÿ˜‰ Mag ik jullie heel veel succes toewensen met de verhuis, wat op zich wel een behoorlijk avontuur is. Hou ons, indien mogelijk, wel op de hoogte van de ontwikkelingen hรฉ, zat zou heel fijn zijn.

    Like

  2. Zo’n spannend avontuur, Os-kar gaat bijna en route! Succes met de laatste loodjes hier, alle dozen, het papierwerk, de spullen. Wij houden contact, de wereld is klein. Tot gauw in…. wie weet waar? X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: